Evantai de vinete cu dovlecel, bacon si rosii

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 1 Aug 2013 | 36233 vizualizari

 

Am vazut la Dia si tare mult mi-a placut, asa ca am facut si eu, dar cu ce am avut in casa.
Cum de la un timp nu-mi lipseste dovlecelul, ca s-au facut multi la tara, m-am gandit ca ar fi buna combinatia vinete - dovlecel si nu m-am inselat.
Multumesc, Dia, pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mare
  • 1 dovlecel crud
  • 2 rosii
  • 7 felii de bacon
  • 50 gr cascaval Desenvis de la Delaco
  • busuioc maruntit
  • piper
  • sare
  • ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Evantai de vinete cu dovlecel, bacon si rosii:

Am spalat vanata bine si am feliat-o pe lung, in 8 felii, fara a-i indeparta coaja.

Am uns feliile cu ulei de masline pe o parte si pe alta si le-am pudrat cu sare, busuioc si piper,

Dovlecelul l-am curatat de coaja, se putea si cu coaja, dar eu am preferat fara si l-am feliat pe lungine in sapte felii subtirele.

Am feliat si baconul si am asezat feliile de dovlecel si bacon printre cele de vinete

Rosiile spalate le-am feliat pe rotund si le-am introdus in evantaiul format.

Usturoiul l-am curatat si l-am taiat marunt, apoi l-am presarat printre feliile de la evantai.

Am asezat evantaiul intr-o forma de yena cu capac si am dat la cuptor pentru o ora la 180 grade, apoi am scos vasul din cuptor, am scurs lichidul care s-a format si am asezat felii de cascaval deasupra.

Am dat din nou vasul la cuptor, dar cu focul stins si am lasat cateva minute pana s-a topit cascavalul si s-a prelins printe feliile de legume.

A iesit o bunatate!

 

TIPS-URI

1

Usturoiul se poate pisa si se vor unge feliile de vinete cu el

Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai de vinete cu dovlecel, bacon si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Corinuta 1

25.08.2013, 14:59

Tare-mi plac vinetele la cuptor, iar combinatia asta este excelenta

LUK 1

25.08.2013, 16:21

mm ce bine arata!

-Licurici- 1

06.07.2015, 08:24

ce bun trebuie sa fie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulouri olandeze