Escalop de porc cu ciuperci

de oanapl in Porc, 6 Ian 2022 | 7963 vizualizari

 

Am pregătit recent acest preparat absolut delicios, după ce Mirela mi-a făcut poftă cu al ei. Mulțumesc de idee Mirela! Pupici!

 

INGREDIENTE

  • 600 g cotlet de porc
  • un borcan ciuperci
  • 3-4 cepe medii
  • 3-4 linguri făină de grâu
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 1 lingură boia dulce
  • cimbru
  • 100 ml vin (opțional)
  • 100 ml suc de rosii
  • 1 cățel de usturoi
  • patrunjel verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de porc cu ciuperci:

Se spală carnea apoi se taie în felii și se bat ușor cu ciocanul. Se condimentează cu sare și piper pe ambele părți.
Se pune uleiul la încins. Se trec bucățile de carne prin făină, se scutură ușor și se prăjesc pe ambele părți. Când sunt gata, se scot pe o farfurie și se lasă deoparte.
Ceapa se curăță și se taie mărunt. Se pune la călit în uleiul rămas de la călirea cărnii. Dacă e prea mult ulei se mai scot câteva linguri.
Se pun ciupercile peste ceapă și se călesc 5 minute împreună.

Se adaugă carnea și o lingură de boia dulce și cimbru, apoi se toarnă apă fierbinte cât să treacă peste nivelul carnii, se aduce la punctul de fierbere, se face focul mic și se acoperă cratița. Se lasă la fiert până când carnea este bine făcută. Dacă scade apa și carnea nu e fiartă se mai poate completa cu apă fierbinte.
Spre final se toarnă vinul și se lasă să fiarbă până se evaporă alcoolul, apoi se pune sosul de roșii. Se lasă să fiarbă câteva minute iar la final se adaugă usturoiul. Se mai lasă 2 minute după care se stinge focul, se pune pătrunjelul tocat și se acoperă cratița până la servire.
Se servește cu piure de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Proaspata de porc-reteta cu nr.1300