Escalop de porc cu ciuperci

de Panacris in Porc, 31 Aug 2014 | 8877 vizualizari

 

Un fel doi super sățios, un pic diferit față de cum îl preparam eu. Mulțumesc Anca pentru inspirație. Sursa este aici : http://www.bucataras.ro/retete/escalop-de-porc-cu-ciuperci-23716.html

 

INGREDIENTE

  • pulpă de porc feliată cca. 9 felii,
  • ciuperci champignion 1 borcan, cca. 370 g,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • unt cca 50 g,
  • vin alb demisec 100 ml,
  • apă cca. 100 ml,
  • usturoi 4-5 căței,
  • foi de dafin 1 bucată,
  • smântână cca. 2 linguri,
  • făină albă de grâu 4-5 linguri,
  • sare iodată,
  • boia de ardei dulce,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de porc cu ciuperci:

Feliile de carne se bat cu ciocanul pentru șnițele pe ambele părți. Aparatul Philips Multicooker se conectează la sursa de curent, se setează din meniu, programul FRY, timp de gătire 30 de minute, în vasul aparatului se pune untul și 2 linguri de ulei de măsline, apoi apasă butonul START. Feliile de carne asezonate de sare și piper, se trec prin făină, iar cînd s-a topit untul se începe prăjirea lor. Se prăjesc ușor, până devin aurii pe ambele părți, apoi se scot într-un vas și se țin la cald, până se prăjesc toate bucățile de carne. În uleiul rămas se prăjește ușor usturoiul, curățat între timp și tocat mărunt, cca. 2 minute, apoi se adaugă ciupercile scurse de lichidul din conservă, lăsându-se la prăjit cca. 5 minute. După ce s-au înmuiat se adaugă carnea semi-prăjită,  vinul, foaia de dafin și apă atât cât să acopere carnea. Se setează aparatul la programul STEW, timp de 1 oră, până scade sosul. Spre final se adaugă smântâna amestecată cu boiaua de ardei dulce, se mai lasă să dea câteva clocote și se oprește aparatul. Se servește cald cu garnitură de orez,cartofi, natur, piure, paste sau chiar mămăliguță. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet umplut