Escalop de porc cu ciuperci

de Panacris in Porc, 31 Aug 2014 | 8634 vizualizari

 

Un fel doi super sățios, un pic diferit față de cum îl preparam eu. Mulțumesc Anca pentru inspirație. Sursa este aici : http://www.bucataras.ro/retete/escalop-de-porc-cu-ciuperci-23716.html

 

INGREDIENTE

  • pulpă de porc feliată cca. 9 felii,
  • ciuperci champignion 1 borcan, cca. 370 g,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • unt cca 50 g,
  • vin alb demisec 100 ml,
  • apă cca. 100 ml,
  • usturoi 4-5 căței,
  • foi de dafin 1 bucată,
  • smântână cca. 2 linguri,
  • făină albă de grâu 4-5 linguri,
  • sare iodată,
  • boia de ardei dulce,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de porc cu ciuperci:

Feliile de carne se bat cu ciocanul pentru șnițele pe ambele părți. Aparatul Philips Multicooker se conectează la sursa de curent, se setează din meniu, programul FRY, timp de gătire 30 de minute, în vasul aparatului se pune untul și 2 linguri de ulei de măsline, apoi apasă butonul START. Feliile de carne asezonate de sare și piper, se trec prin făină, iar cînd s-a topit untul se începe prăjirea lor. Se prăjesc ușor, până devin aurii pe ambele părți, apoi se scot într-un vas și se țin la cald, până se prăjesc toate bucățile de carne. În uleiul rămas se prăjește ușor usturoiul, curățat între timp și tocat mărunt, cca. 2 minute, apoi se adaugă ciupercile scurse de lichidul din conservă, lăsându-se la prăjit cca. 5 minute. După ce s-au înmuiat se adaugă carnea semi-prăjită,  vinul, foaia de dafin și apă atât cât să acopere carnea. Se setează aparatul la programul STEW, timp de 1 oră, până scade sosul. Spre final se adaugă smântâna amestecată cu boiaua de ardei dulce, se mai lasă să dea câteva clocote și se oprește aparatul. Se servește cald cu garnitură de orez,cartofi, natur, piure, paste sau chiar mămăliguță. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Panacris 1

01.09.2014, 20:29

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

Rocsi 1

01.09.2014, 20:43

Escalopul este o mare bunatate de preparat

Aurelia 07_07 1

22.12.2019, 22:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piftie de porc/racituri