Laura Adamache asa le-a botezat...la mine nu stiu daca se mai cheama "ensaimadas" daca am pus ciocolata,dar asa primisem comanda...:)
Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut,pe care o lasam la crescut pana apar gaurele la suprafata.
Punem maiaua in cuva masinii de paine,adaugam peste ouale,zaharul,untul,uleiul si vanilia,laptele ramas si faina cate putin.Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic.
Lasam la crescut 1 ora,pana isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in 8 bile pe care le intindem pe lungime.O ungem cu un strat generos de ciocolata.
Rulam pe lungime,formand un sul subtire,pe care-l rulam sub forma de spirala.
Punem spiralele in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la crescut,aproximativ jumatate de ora.
Le ungem cu galbenus amestecat cu cateva linguri de lapte si presaram cu zahar.
Dam la cuptorul incins la 180 de grade pana se rumenesc.