Descoperit de cativa ani la Targul de Craciun din Bregenz-Austria, am zis cu Klaus ca doar si noi putem face, asa un pahar costa 3,50 euro. Am studiat mai multe retete si am ales aceasta reteta de la Verpoorten. Nici vin fiert nu mai beau de cand am descoperit Eierpunsch.
Intai se pregateste frisca din smantana lichida, intaritor de frisca si un zahar vanilat.Se pune la rece.
Zaharul brun si lichiorul se pun intr-o oala la foc mijlociu. Se mixeaza in oala in timpul prepararii.
Apoi se adauga vinurile si scortisoara si se mixeaza in continuare pana devine spumos.
Cand este gata se pune in pahare si se decoreaza cu frisca.
Se serveste imediat.
Noroc!
1
Este important sa fie vin alb demisec si vin alb dulce.
2
Frisca se pregateste inainte deoarece de la eierpunsch se topeste repede.
3
Scortisoara ii da un gust aromat.