Eclere cu vanilie

de Andrews in Prajituri, 13 Ian 2016 | 9673 vizualizari

 

Dragi Bucatarasi, azi voi posta reteta de eclere pe care am invatat-o de la MAMA si pe care cred ca o stiu toate gospodinele.

 

INGREDIENTE

Cojile pentru Eclere

  • 250 ml apa
  • 250 ml lapte
  • 200 g unt
  • 300 -400 g faina (in functie de cum este faina)
  • 6 oua mari

Crema de Vanilie

1 litru de lapte

6 oua

250 g zahar

200 g unt

1 baton de vanilie

4 linguri de faina sau amidon

Frisca (eu am folosit La Dorna)

Portii: 26
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu vanilie:

Cojile

Punem apa, laptele si untul intr-o cratita pe aragaz si lasam pana clocoteste apoi adaugam faina toata deodata si amestecam  bine apoi lasam compozitia cam 10 minute la racit  si incepem sa adaugam cate un ou, nu adaugam alt ou pana cel dinainte nu s-a incorporat bine, dupa ce am adaugat toate ouale tapetam  tava cu hartie de copt, turnam compozitia in pos si  punem in tava (vezi foto) si dati la coptor .

Crema

Punem intr-o oala puneti laptele, ouale, zaharul, batonul de vanilie, faina sa amidon si amestecati bine cu telul apoi puneti la foc si amestecati pana se ingroasa. (vezi poza)

Cat se raceste crema  bateti frisca si apoi o puneti la rece.

Asamblarea

Se taie coaja pe jumatate adaugati crema apoi frisca si puneti cealalta jumatate deasupra le puteti orna cu ciocolata sau zahar vanilat (vezi foto)

 

TIPS-URI

1

Rabdare

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Lau 1

14.01.2016, 17:41

MotanLaOale 1

15.01.2016, 08:43

marcela13 1

17.01.2016, 12:59

de departe cele mai frumoase eclere, dar descrierea procesului tehnologic are mici scapari- gen cat timp si la ce temperatura se tin in cuptor, iar la cremaia uitat sa spui cand se adauga untul.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere de casa, reteta celui mai delicios desert de casa