Dragi Bucatarasi, azi voi posta reteta de eclere pe care am invatat-o de la MAMA si pe care cred ca o stiu toate gospodinele.
Cojile pentru Eclere
Crema de Vanilie
1 litru de lapte
6 oua
250 g zahar
200 g unt
1 baton de vanilie
4 linguri de faina sau amidon
Frisca (eu am folosit La Dorna)
Cojile
Punem apa, laptele si untul intr-o cratita pe aragaz si lasam pana clocoteste apoi adaugam faina toata deodata si amestecam bine apoi lasam compozitia cam 10 minute la racit si incepem sa adaugam cate un ou, nu adaugam alt ou pana cel dinainte nu s-a incorporat bine, dupa ce am adaugat toate ouale tapetam tava cu hartie de copt, turnam compozitia in pos si punem in tava (vezi foto) si dati la coptor .
Crema
Punem intr-o oala puneti laptele, ouale, zaharul, batonul de vanilie, faina sa amidon si amestecati bine cu telul apoi puneti la foc si amestecati pana se ingroasa. (vezi poza)
Cat se raceste crema bateti frisca si apoi o puneti la rece.
Asamblarea
Se taie coaja pe jumatate adaugati crema apoi frisca si puneti cealalta jumatate deasupra le puteti orna cu ciocolata sau zahar vanilat (vezi foto)
1
Rabdare