Eclere

de Andreea Baraboi in Prajituri, 7 Ian 2015 | 4106 vizualizari

 

Acestea le-am pregatit pt sarbatorile de iarna !

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 200 ml ulei
  • 500 ml apa
  • 2 cani faina
  • 1 lingura sare
  • Crema
  • 1 litru lapte
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1 esenta vanilie
  • 1 pachet margarina
  • Glazura
  • 1 ciocolata amaruie
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Punem apa la fiert cu uleiul si sarea, cand aceasta clocoteste o dam de pe foc si adaugam faina  treptat si amestecam foarte bine ca sa nu  facem cocoloase, amestecam pana aceasta devine lucioasa .

Cand aceasta s-a  racit adaugam treptat ouale amestecand  dupa fiecare bine !

Compozitia trebuie sa se dezlipeasca de pe peretii vasului unde ati amestecat crema , sa nu fie lipicioasa !

Ajutandu-ma de un posh am  format cojile pt eclere pe tava acoperita cu hartie de copt.

Dam la cuptor pt 10 minute !

IMPORTANT= Sa nu se deschida usa cuptorului deoarece acestea nu vor creste !

Crema 

Intr-o  tigaita inata am  adaugat laptele,  faina , zaharul si esenta si amestec bine apoi o  dau la focul mic de la aragaz amestecand meereu  pana ce se  formeaza o ciulama adaugam margarina zi amestecam bine pana ce aceasta s-a topt. Lasam sa se raceasca !

Cand cojile de la eclere s-au copt si s-ar racit bine le taiem de la jumate si le umplem cu crema  rece  ajutandu-ma de poosh .

Ciocolata am topit-o si apoi  am  glazurat eclerele .

Eclerele  cu crema rozie am  preparat-o dn  frisca colorata cu colorant alimentar .

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere rotunde