Eclere

de katty in Dulciuri, 12 Noi 2014 | 9467 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat :
  • 300 ml apa,
  • 150 gr faina,
  • un praf de sare,
  • 1 lingura zahar,
  • 4 oua,
  • 100 gr unt
  • crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri ,
  • 100 gr zahar sau dupa gust,
  • un plic budinca de vanilie ,
  • 2 linguri amidon ,
  • 700 ml lapte ,
  • 1/2 baton vanilie ,
  • 200 ml frisca
  • glazura:
  • 150 gr ciocolata ,
  • 2 linguri frisca vegetala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Intr-un vas punem la fiert apa , untul , sarea si zaharul . Cand a inceput sa clocoteasca , dam vasul jos si punem toata faina dintr-o data .Frecam aluatul pana nu mai are cocoloase si se desprinde de pe marginile vasului . Lasam sa se raceasca , apoi adaugam pe rand cate un ou , amestecand bine dupa fiecare  pana  compozitia se omogenizeaza . Cu ajutorul unui pos punem aluatul intr-o tava , pe hartie de copt . Dam la foc iute 10 minute , apoi la foc moderat pana cojile sunt coapte . Le scoatem si le lasam sa se raceasca , apoi le taiem pe jumatate in lungime .

Pentru crema frecam galbenusurile cu un praf de sare si cu zaharul pana isi dubleaza volumul . Separat clocotim laptele cu batonul de vanilie , apoi il lasam acoperit sa se infuzeze bine si sa se racoreasca . Scoatem batonul de vanilie .Peste galbenusurile frecate cu zaharul adaugam praful de budinca si amidonul ,apoi cate putin lapte caldut , amestecand continuu . Punem vasul la foc si amestecam pana compozitia se ingroase .Dam crema jos si o lasam sa se raceasca , amestecand din cand in cand in ea . Batem frisca tare si o amestecam  cu crema racita .

Cu ajutorul unui pos umplem cojile

Topim la bain-marie sau la foc mic ciocolata cu frisca lichida si glazuram cojile de eclere . Le lasam la frigider cel putin o ora  inainte de servire .

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Minieclere cu crema de vanilie