A fost pentru prima data cand am facut eclere. Surprinzator sau nu, mi-au iesit. Ce am gresit a fost ca am facut prea putine :D
- Punem apa cu uleiul si sarea la foc mediu, iar cand incepe sa clocoteasca punem faina. Amestecam incontinuu pana se desprinde de pe cratita si oprim focul.
- Lasam compozitia la racit si apoi adaugam ouale, unul cate unul.
- Punem compozitia intr-o punga pe care o rupem intr-o parte (sau intr-o - forma pentru ornat) si formam bastonase, pe care le coacem la foc mediu, cca 20 min.
CREMA
- Zaharul se amesteca cu untul/margarina si se dizolva pe foc mic.
- Cand untul/margarina s-a dizolvat, punem si faina si amestecam energic sa nu ramana cocoloase.
- Apoi punem laptele si zaharul vanilat si lasam la fiert la foc mic, amestecand incontinuu, pana se ingroasa.
- Dupa ce s-a racit crema, luam cojile de eclere (pe care le-am taiat inainte) si le umplem.
- Topim patratelele de ciocolata si glazuram eclerele.
POFTA BUNA!
1
Cu cat avem mai multa glazura, cu atat mai bine.
2
Crema mi-a mai ramas, asa ca data viitoare voi face mai multe eclere cu aceeasi cantitate de crema.
3
Daca le faceam mai micute, ieseau mai multe si nu ma mai plangeam.