Se pun pe foc apa si uleiul. Cand fierbe se adauga faina amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Dupa incorporarea completa a fainii se ia de pe foc compozitia si se lasa sa se raceasa. Dupa ce s-a racit se adauga ouale unul cate unul amestecand foarte bine. Aluatul se pune in tava cu ajutorul unui pos sub forma de bastonase. Cuptorul trebuie sa fie la foc iute initial iar dupa ce cresc se da focul mic si se lasa pana se rumenesc usor deasupra.
Se scot din cuptor si dupa ce s-au racit se taiepe lateral pentru a fi introdusa crema
Crema
Se bat ouale bine apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si batem din nou cu telul (mixerul) compozitia pana se omogenizeaza. Adaugam faina si amestecam din nou. Turmam laptele si amestecam bine. Dupa ce am incorporat toate ingredientele punem vasul pe baie de abur si lasam crema sa fiarba aproximativ 15 minute
Glazura
Se amesteca toate ingredientele si se pun pe baie de abur pana se topeste ciocolata si glazura capata o consistenta cremoasa.
Umplem eclerele cu crema si le dam prin glazura.