Eclere

de aziz in Prajituri, 22 Mai 2011 | 7095 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru gogosele:

  • 150 ml ulei
  • 130ml apa
  • 200 gr faina alba
  • 5 oua

   Pentru crema:

  • 700 ml lapte
  • 150 gr -200gr zahar
  • 4 oua
  • 3 -4 linguri corn flour
  • zahar vanilat sau esenta de vanilie

    Pentru sirop:

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 gr unt
  • 50 gr smantana pentru frisca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Gogoselele:  Se fierbe apa cu uleiul intr-o cratita.

La primul clocot se toarna toata faina o data se trage cratita de pe foc si se amesteca energic aluatul.

Cand aluatul este caldut incepem sa adaugam ouale intregi unul cate unul ,mestecand bine dupa fiecare,asa incat nu vom pune urmatorul ,pana primul nu va fi bine incorporat.

Aluatul trebuie sa fie suplu dar sa nu curga.

Punem hartie de copt in tava de la aragaz si cu un sprit facem bastonase sau forme rotunde .

Coacem formele in cuptorul preincalzit 175 grade pentru 30-35 minute fara sa deschidem usa aragazului.

Cand sant gata se scot pe un gratar si se lasa la racit dupa care le umplem cu crema de mai jos.
 Crema: 

Punem 500 ml lapte la fiert pe aragaz impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.

Ouale se bat cu 200 ml lapte si corn flour-ul (sau faina alba).

Cand laptele de pe aragaz incepe sa fiarba adaugam compozitia de ou amestecand cu telul continuu pana incepe sa devina consistenta crema.

Se lasa apoi la racit si se umplu gogoselele.

Deasupra pot fi ornate cu sirop de ciocolata sau glazura de ciocolata.

Siropul :topim untul cu ciocolata rupta in bucatele ,apoi adaugam smantana se lasa la racit apoi se orneaza gogoselele.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec cu mere si crema de lamiie