e vremea"almanahelor"- Salata de boeuf feric-ita

de ionix in Salate, 7 Apr 2010 | 4020 vizualizari

 

Cantitatile se adapteaza in functie de gusturi.. iar ceea ce are deosebit salata asta, este patrunjelul proaspat de primavara.. ah, traducerea a ceea ce scrie pe salata este: "Paste fericit!" lool

 

INGREDIENTE

 
  • 5 cartofi potriviti
  • 250 g mazare
  • 3 morcovi
  • 150 g masline verzi
  • ½ dintr-o telina mica
  • 1 pastarnac
  • 1 piept mare de pui
  • O legatura de patrunjel
  • 1 borcan cu castraveti in otet
  • 1 borcan cu gogosari in otet
  • Maioneza din 4 galbenusuri
  • Sare, piper
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA e vremea"almanahelor"- Salata de boeuf feric-ita:

 

Cartofii se curata de coaja,  pastarnacul si morcovii se curata de coaja, telina se curata de coaja si pieptul se curata de piele.

Toate cele enumerate se pun impreuna la fiert cu un praf de sare, dupa ce au fost spalate bine.

Maslinele verzi se taie marunt, la fel facem si cu patrunjelul.

Mazarea se da intr-un clocot, eu am avut la conserva, si se da la racit.

Castravetii si gogosarii se toaca marunt iar apoi se pun la scurs.

Dupa ce legumele, impreuna cu pieptul de pui, au fiert se dau la racit.  Dupa  ce s-au racit le tocam cubulete.

Pastarnacul si telina se arunca pentru c-au fost doar pentru gust.

Toate ingredientele se amesteca iar apoi se adauga maioneza.

Daca vi se pare prea dulce adaugati putina zeama de lamaie.

Adaugati sare si piper dupa gust iar apoi ornati.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "e vremea"almanahelor"- Salata de boeuf feric-ita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

ANCA 1

26.04.2010, 21:28

vai, cat m-am amuzat!

ionix 1

26.04.2010, 21:41

bai, nu mai rade pt ca rasul ingrasa te pupacesc bambooisto

Brindusa 1

26.04.2010, 22:41

eu acum am vazut asta ! Foarte tare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de boeuf