Dulceata din flori de salcam

de Julie in Dulceata / Gem, 27 Mai 2011 | 5783 vizualizari

 

O dulceata aromata si parfumata, pe care anul asta am facut-o si eu gasind inspiratie la Lia ;)

 

INGREDIENTE

  • 500 g flori de salcam,
  • 700 g zahar,
  • 700 ml apa,
  • zeama de la o lamaie,
  • 1 zahar vanilat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de salcam:

Florile de salcam se desprind de pe codite si se spala in mai multe ape. Se lasa apoi sa se scurga si sa se usuce bine. Se amesteca apa cu zaharul si se pun la fiert, pana se formeaza un sirop mai gros. Se introduc florile de salcam si se lasa sa fiarba aprox. 25-30 minute, pana cand dulceata este bine legata si devine rosiatica. Se adauga zeama de lamaie, zaharul vanilat, se mai dau doua-trei clocote si se opreste focul. Dulceata se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de caise cu prune