Nucile se curata de coaja verde pana se ajunge la stratul cel alb. Se pun intr-o cratita cu apa rece unde se mentin 24 h timp in care se schimba apa de cateva ori. Se pune o farfurie deasupra care sa tina nucile scufundate in apa.
Intr-o cratita se pun apa si zaharul si se aseaza pe aragaz. Cand s-a transformat in sirop se pun nucile scurse si se lasa sa fiarba la foc mic. Dupa 30 min se adauga si sucul de lamaie si se lasa sa fiarba in continuare pana capata consistenta dorita.
Dulceata se pune in borcane imediat ce s-a oprit focul de la aragaz, se infileteaza bine capacele, se intorc borcanele cu capacul in jos si se invelesc cu prosoape de bucatarie. Se mentin astfel pana la racire apoi se depoziteaza in camara.
1
Atentite! Daca se fierbe prea mult se caramelizeaza zaharul!
2
Consistenta se testeaza punand cateva picaturi pe o farfurie care se introduce pt cateva minute in frigider.
3
Pentru a nu ramane cu mainile patate se folosesc manusi de plastic.