Dulceata de visine

de T I M E A in Dulceata / Gem, 29 Iun 2014 | 6992 vizualizari

 

Imi place mult dulceata de visine si am vrut sa incerc si aceasta dulceata la Multicooker. Mai jos va povestesc cum am facut eu aceasta dulceata.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg visine (aprox 650-700 gr fara samburi)
  • 350 gr zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Spalam bine fructele in apa rece.

Dupa ce le-am indepartat coditele, le-am scos samburii si am aruncat ce a mai fost stricat printre ele, am ramas cu aprox 650-700 gr de visine.

Punem fructele intr-un bol si le amestecam cu zaharul. Dam vasul la frigider de seara pana a doua zi si din cand in cand mai amestecam in vas. ( nu peste noapte evident, dar pana ne culcam si dimineata)

A doua zi amestecam din nou si turnam fructele cu sirop cu tot in vasul de la Multicooker ( sau daca faceti pe foc intr-un vas cu fundul mai gros). 

Adaugam zeama de lamaie si amestecam.

Setam functia aparatului pe 'Jam' si programam pe o ora, apoi inchidem capacul. Din nefericire dupa vreo 15 min cand  a inceput sa fiarba si sa sara sucul prin orificiul de aburi in toate directile, eu am oprit aparatul apoi am ridicat capacul si am pornit din nou cu capacul deschis.

In concluzie nu va recomand sa faceti cantitati mari la Multicooker daca si de la 1 kg de fructe fierbe tare si se face foarte multa spuma care da pe dinafara. 

Am continuat fierberea cu capacul deschis (chiar si asa facea spuma :) dar era ok ca nu dadea afara) inca aprox 40 de minute desi cred eu ca in total la catitati mici in 30-40 minute, dulceata este gata.

A iesit o dulceata minunata dar foarte putina pe care o vom manca acum si nu o vom pastra pt la iarna. 

TIPS-URI

1

Nu faceti din cantitati mai mari de 2 kg de fructe si doar cu capacul deschis ( e sfatul meu, evident faceti cum doriti)

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine cu baton de vanilie