Am vazut ca au fost propuse in concursul pentru multicooker mai multe retete de dulceata, iar eu am ales sa fac dulceata de visine.
Am preparat aceasta dulceata la multicooker, dar am folosit si o parte de zahar gelifiant, de fapt am vrut sa-l testez.
Este prima data cand il folosesc, ce-i drept se gelifiaza mai repede siropul, iar fructele isi pastreaza culoarea.
La gust nu am simtit nicio diferenta, dar voi vedea de-alungul timpului, adica mai la iarna. :D
Punem in vasul multicookerului visinele spalate si scurse si fara samburi.
Adaugam 1 kg zahar peste ele si le amestecam, apoi dam vasul la rece.
Eu am lasat vasul in frigider de seara pana dimineata.
Dimineata deja am gasit zaharul topit si transformat in sirop.
Punem vasul cu visine in aparat, conectam aparatul la sursa de curent si selectam programul JAM pentru o ora.
Inchidem capacul si apasam butonul START.
Din cand in cand mai deschidem capacul si inlaturam spuma formata.
Cu 10 minute inainte de expirarea timpului, deschidem capacul aparatului si adaugam zaharul gelifiant.
Amestecam continuu pana la finalizarea timpului, apoi deconectam aparatul de la sursa de curent si scoatem vasul din aparat.
Sterilizam borcanele pentru 5 minute in cuptorul preincalzit, apoi le umplem cu dulceata, infiletam capacele si le introducem in cuptorul deja fierbinte de la sterilizare si le vom lasa acolo pana se racesc natural.
Mie mi-au rezultat 12 borcane a 400 gr.
Cel mai mult mi-a placut culoarea la aceasta dulceata!