Dulceata de vişine

de carmenvlad in Dulceata / Gem, 9 Iul 2011 | 3744 vizualizari

 

Este vremea fructelor şi acum este momentul să păstrăm aroma şi savoarea lor pentru serile reci de iarnă sau pentru dimineţile când vrem să servim clătite cu dulceaţă de vişine.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg vişine (curăţate de sâmburi şi cântărite)
  • 2 kg zahăr
  • sucul de la o lămâie
  • 1 baton vanilie sau 2 pliculeţe zahăr vanilat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de vişine:

 

Se spală fructele bine cu apă rece, se aleg fructele sănătoase, se rup codiţele şi se scot sâmburii cu partea specială a presei de usturoi sau cu o agrafă. Se cântăresc vişinile şi se pun în vasul pentru dulceaţă. Se adaugă zahărul pe măsură ce se pun fructele în vas şi se stropesc cu suc de lămâie pentru a nu oxida. Se scot seminţele din batonul de vanilie şi se adaugă împreună cu batonul în vasul cu vişine. Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă la rece 2-3 ore, pentru ca fructele să-şi lase sirop. Se pune vasul la foc mic şi se clatină din când în când, ca să nu se prindă. Se fierbe dulceaţa la foc mic timp de aproximativ 1 oră. Din când în când se ia spuma care se ridică la suprafaţă cu o spumieră. Când fructele se ridică la suprafaţă se opreşte focul. Se scoate batonul de vanilie şi se acoperă vasul cu un şervet umed. Se lasă câteva ore sau până a doua zi. Se pune dulceaţa în borcane sterilizate şi se păstrează în cămară sau beci timp de aproape un an. Dulceaţa de vişine se foloseşte pentru deserturi sau ca atare cu un pahar de apă rece.

Am preparat astfel o porţie de dulceaţă de vişine şi o altă porţie în care la aceeaşi cantitate de vişine am folosit 1.5 kg zahăr. Rezultatul a fost asemănător.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de vişine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

09.07.2011, 23:22

Cris2711 1

20.07.2011, 12:23

carmenvlad 1

02.08.2011, 17:54

Da am avut multe visine. Imi pare rau ca nu v-am dat si voua. Va multumesc pentru comentarii si regret ca va raspund asa de tarziu.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceaţă de rubarbă (rubarbăr, rubarbură, revent)