Dulceata cu cirese de padure

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 14 Iun 2016 | 4764 vizualizari

 

Sunt niste cirese rosu-galbui, putin amarui, delicioase. Pentru un plus de amar am adaugat frunze de pelin.Un deliciu langa un pahar cu apa rece intr-o zi de vara.....

 

INGREDIENTE

  • 5,600 kg cirese cu samburi si codite( 4,200 kg )
  • 4 kg zahar
  • pelin pentru un gust mai pregnant de amar
  • sare de lamaie, un varf de cutit cu sare de lamaie pentru fiecare kg
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata cu cirese de padure:

Mai intai spalam ciresele, coditele le punem deoparte si le uscam, au efecte terapeutice in diverse afectiuni. Cozile de cireşe sunt recunoscute drept unele dintre cele mai eficiente diuretice naturale, calitate ce le recomandă ca adjuvant în zeci de boli.Reumatismul, guta, cistita, tusea rebelă şi celulita sunt numai câteva dintre problemele ce pot fi atenuate dacă beneficiem de calităţile diuretice ale ceaiurilor din cozi de cireşe, spun fitoterapeuţii.Deci o rezolvam si cu sanatatea punand la uscat coditele de cirese. Apoi ne apucam sa scoatem samburii. Din toata cantitatea de cirese am obtinut 4.200 Kg pe care le-am impartit in mod egal in 4 vase, am adaugat in fiecare vas 1 kg de zahar , am acoperit cu un servat si am lasat pana a doua zi, sa-si lase sirop si sa se topeasca zaharul. A doua zi am pus vasele pe foc, mai intai la foc mare sa dea repede in clocot, apoi am redus focul la mic si am inceput sa adun spuma formata. Cand a inceput sa fiarba bine si sa nu mai am spuma aproape deloc, am adaugat cateva frunze de pelin pentru un plus de amar, ele, ciresele fiind un pic amare.Lasam sa fiarba cu pelinul cca 5-6 min, apoi scoatem pelinul si  adaugam sarea de lamaie,incercam siropul sa vedem cat este de legat, daca de pe lingura picaturile incep sa curga rar inseamna ca este suficient de legata.Se poate lega si mai mult siropul in functie de preferinte.Am obtinut 10 borcanele de 400 g din toata compozitia. Daca v-a ramas sirop il puneti in sticla si-l serviti cu apa minerala.Mi-a ramas sirop cca 1 l. Borcanele trebuiesc spalate si uscate bine.Dupa ce am pus dulceata in borcane, strangem bine capacul si acoperim cu un servet, lasam sa se raceasca pana a doua zi cand le depozitam in camara.

TIPS-URI

1

se recomanda deschiderea canalului youtube si play pe Julio Iglesias si Gloria Gaynor....

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata cu cirese de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Ksenya 1

15.06.2016, 09:31

delicata dulceata!

Gherca Daniela 1

15.06.2016, 13:35

RuxyRux 1

22.06.2016, 23:00

O, ce deliciu!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gem de rosii cu aroma de lamaie si scortisoara