Sunt niste cirese rosu-galbui, putin amarui, delicioase. Pentru un plus de amar am adaugat frunze de pelin.Un deliciu langa un pahar cu apa rece intr-o zi de vara.....
Mai intai spalam ciresele, coditele le punem deoparte si le uscam, au efecte terapeutice in diverse afectiuni. Cozile de cireşe sunt recunoscute drept unele dintre cele mai eficiente diuretice naturale, calitate ce le recomandă ca adjuvant în zeci de boli.Reumatismul, guta, cistita, tusea rebelă şi celulita sunt numai câteva dintre problemele ce pot fi atenuate dacă beneficiem de calităţile diuretice ale ceaiurilor din cozi de cireşe, spun fitoterapeuţii.Deci o rezolvam si cu sanatatea punand la uscat coditele de cirese. Apoi ne apucam sa scoatem samburii. Din toata cantitatea de cirese am obtinut 4.200 Kg pe care le-am impartit in mod egal in 4 vase, am adaugat in fiecare vas 1 kg de zahar , am acoperit cu un servat si am lasat pana a doua zi, sa-si lase sirop si sa se topeasca zaharul. A doua zi am pus vasele pe foc, mai intai la foc mare sa dea repede in clocot, apoi am redus focul la mic si am inceput sa adun spuma formata. Cand a inceput sa fiarba bine si sa nu mai am spuma aproape deloc, am adaugat cateva frunze de pelin pentru un plus de amar, ele, ciresele fiind un pic amare.Lasam sa fiarba cu pelinul cca 5-6 min, apoi scoatem pelinul si adaugam sarea de lamaie,incercam siropul sa vedem cat este de legat, daca de pe lingura picaturile incep sa curga rar inseamna ca este suficient de legata.Se poate lega si mai mult siropul in functie de preferinte.Am obtinut 10 borcanele de 400 g din toata compozitia. Daca v-a ramas sirop il puneti in sticla si-l serviti cu apa minerala.Mi-a ramas sirop cca 1 l. Borcanele trebuiesc spalate si uscate bine.Dupa ce am pus dulceata in borcane, strangem bine capacul si acoperim cu un servet, lasam sa se raceasca pana a doua zi cand le depozitam in camara.
1
se recomanda deschiderea canalului youtube si play pe Julio Iglesias si Gloria Gaynor....