Dulceata de pepene galben

de Dya Daniela Andrei in Dulceata / Gem, 11 Aug 2015 | 5993 vizualizari

 

De foarte mult timp mi-am dorit sa incerc aceasta dulceata, insa, personal, ma asteptam la mai mult :)

 

INGREDIENTE

  • 5 kg miez de pepene galben
  • sucul de la 3 lamai
  • 3 kg zahar
  • cate 750 ml apa pentru fiecare kg de zahar
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de pepene galben:

Intr-un vas/cratita (eu am folosit de aluminiu) se pun cele 3 kg de zahar impreuna cu apa. Se amesteca usor pentru omogenizare si se asaza vasul pe aragaz/plita la foc mic.

Se fierbe siropul format pana scade la jumatate din cantitatea initiala.

Adaugam miezul de pepene taiat in cuburi potrivit de mari si stropit cu sucul de lamaie.

Se continua fierberea pana ce siropul ajunge la consistenta dorita.

Dulceata (fierbinte) se pune apoi in borcanele curate si se strang capacele foarte bine. Le asezam pe o suprafata rezistenta cu capacul in jos. Dupa racire se depoziteaza intr-un loc uscat si racoros.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se aleg pepenii ce emana un miros puternic, parfumat.

2

Sucul de lamaie are rolul de a pastra culoarea si consistenta miezului de pepene

3

Este foarte important ca siropul de apa si zahar sa se fiarba la foc mic pentru a evita caramelizarea acestuia si implicit culoarea maronie

4

Se poate aromatiza dupa gust cu menta sau busuioc verde, scortisoara

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Dya Daniela Andrei 1

13.08.2015, 07:56

Rocsiuta Multumesc!

Dya Daniela Andrei 1

13.08.2015, 07:57

Luana depinde de gusturi eu ador pepenele galben, dar dulceata aceasta nu m-a dat pe spate!

MOKUSKA 1

27.08.2015, 09:05

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de trandafiri