Dulceata de patlagele verzi

de Julie in Dulceata / Gem, 31 Aug 2011 | 12521 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa,
  • 500 g zahar,
  • aprox 50 patlagele verzi de dimensiuni mici (de preferat din soiul  prunisoare),
  • 3-4 linguri zeama de lamaie,
  • cateva picaturi esenta de vanilie sau 1 plic zahar vanilat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de patlagele verzi:

Patlagelele se spala si li se taie un capac mic, in jurul cotorului. Se golesc de seminte, cu ajutorul unei codite de lingurita.  Se oparesc in apa care fierbe, timp de 4-5 minute, de trei ori. Se scot si se pun cu partea taiata in jos, sa se scurga bine. Apa, zaharul si zeama de lamaie, se pun la fiert, pana se obtine un sirop bine legat. Se adauga patlagelele si se continua fierberea, la foc mic, inca 25-30 minute, adunand din cand in cand spuma care se formeaza la suprafata. Spre final se adauga esenta de vanilie. Dulceata se pune fierbinte, in borcanele spalate si sterilizate. Pentru un gust si mai bun, patlagelele se pot umple cu miez de nuca si fasii din coaja de lamaie sau de portocala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de patlagele verzi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui