Dulceata de mure

de Andra_Constantinescu in Dulceata / Gem, 7 Aug 2015 | 3721 vizualizari

 

Am fost prin padure
La cules de mure
Si-am facut dulceata
Dis-de-dimineata.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mure;
  • 500 g zahar;
  • 500 ml apa;
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de mure:

Se spala murele si se pun intr-o sita la scurs.

Zaharul si apa se pun intr-un tuci si se fierb pana cand scad la jumatate. Dupa aceea, se adauga murele. Se ferb, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn, pana se leaga. Se pune dulceata in borcane si se pun capacele, infiletandu-le bine.

Se pune un prosop sau o carpa intr-o cratita, apoi se pune apa si se incalzeste. Se baga borcanele in apa aproape clocotita si se fierb in continuare 40-50 de minute. Se opreste focul si se lasa borcanele la racit in cratita cu apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu brânză - Cea mai rapidă și gustoasă rețetă

ieri la 10:53

Muschiulet de porc la cuptor, cu sos de smantana

de Caty 3

pe 29.10 la 20:42

Prajitura cu mere

de Caty 3

pe 29.10 la 13:55

Pastă de fasole cu avocado - Rețeta simplă de post

pe 29.10 la 13:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]