Dulceata de mure

de Andra_Constantinescu in Dulceata / Gem, 7 Aug 2015 | 3561 vizualizari

 

Am fost prin padure
La cules de mure
Si-am facut dulceata
Dis-de-dimineata.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mure;
  • 500 g zahar;
  • 500 ml apa;
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de mure:

Se spala murele si se pun intr-o sita la scurs.

Zaharul si apa se pun intr-un tuci si se fierb pana cand scad la jumatate. Dupa aceea, se adauga murele. Se ferb, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn, pana se leaga. Se pune dulceata in borcane si se pun capacele, infiletandu-le bine.

Se pune un prosop sau o carpa intr-o cratita, apoi se pune apa si se incalzeste. Se baga borcanele in apa aproape clocotita si se fierb in continuare 40-50 de minute. Se opreste focul si se lasa borcanele la racit in cratita cu apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec Pina Colada

de RODIMUR 8

ieri la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana

de Caty 3

ieri la 22:18

Ruladă cu brânză și mărar - Aperitivul gustos și rapid

ieri la 09:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata din struguri negri