Dulceata de mure

de Andra_Constantinescu in Dulceata / Gem, 7 Aug 2015 | 3233 vizualizari

 

Am fost prin padure
La cules de mure
Si-am facut dulceata
Dis-de-dimineata.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mure;
  • 500 g zahar;
  • 500 ml apa;
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de mure:

Se spala murele si se pun intr-o sita la scurs.

Zaharul si apa se pun intr-un tuci si se fierb pana cand scad la jumatate. Dupa aceea, se adauga murele. Se ferb, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn, pana se leaga. Se pune dulceata in borcane si se pun capacele, infiletandu-le bine.

Se pune un prosop sau o carpa intr-o cratita, apoi se pune apa si se incalzeste. Se baga borcanele in apa aproape clocotita si se fierb in continuare 40-50 de minute. Se opreste focul si se lasa borcanele la racit in cratita cu apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici cu capsuni