cantitatile sunt pt multe borcane :D...reteta o am de la o amica englezoaica... este o dulceata extraordinar de buna... din cantitatile pe care le-am scris jos mi-au iesit 17 borcane de 800 g
daca nu ai un ceaun suficient de mare ar fi bine sa pui de doua ori la foc, asta in cazul in care faceti cantitatea asta asa mare :D
Pe razatoarea mica se dau lamaile si portocale iar apoi se storc bine. Peste coaja si zeama de lamai si portocale se storc si grapefruit-urile. Se amesteca cu apa si se pun intr-un ceaun mare la fiert, de preferat e sa fie ceaun pt ca oala de aluminiu schimba gustul dulcetei. Peste se pune si zaharul si vanilia.
Se pune ceaunul cu sirop pe aragaz la foc mediu, eu am lasat cam 2 ore si 30 min sa fiarba.
Intre timp speli bine fructele si le dai pe razatoarea cu ochiuri mari sau le tai cubulete mici si pastrezi 4 cotoare de la gutui.
Dupa ce a trecut timpul in care a fiert siropul, punem peste sirop fructele date pe razatoare si cotoarele de gutui.
Lasi compozitia la foc mic pana cand siropul ia o textura gelationoasa, eu am fiert cam 5 ore la ea.
Se lasa la racit si se pune in borcane.
Se serveste dupa bunul plac dar nu in sosoni. :D
Pofta buna!