Dulceata de gutui

de RoXx in Dulceata / Gem, 12 Oct 2012 | 7467 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gutui
  • 3 kg zahar
  • 2 l apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

Se pune apa cu zaharul la fiert pana se leaga si se face sirop. Gutuile se spala si se dau pe razatoare, apoi se pun treptat in siropul care fierbe. Se lasa la fiert pana ce gutuile devin roz si sticloase (aproximativ 2 ore). Atunci dulceata este gata. Fierbinte, dulceata se pune in borcane, se pune si capacul la fiecare borcan si se tin in paturi (se acopera cu ceva ... ) pana a 2 a zi .

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

RoXx 1

13.10.2012, 21:45

multumesc Rocsi

RuxyRux 1

21.10.2012, 22:34

O mare mare bunatate!

RoXx 1

21.10.2012, 23:42

multumesc Ruxy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui (fara gelifiant)