O dulceata aromata .
Spalam dovleacul , il curatam de coaja si il taiem cubulete mai mici .
Presaram putina scortisoara , amestecam bine , apoi punem dovleacul intr-o tava pe hartie de copt .
Dam tava la cuptor pentru 20 de minute .
Amestecam din cand in el usor , sa nu il sfaramam, pentru a se coace uniform si pentru a nu se arde pe o parte .
Dupa ce l-am scos din cuptor ( s-a inmuiat , pastrandu-si forma) il cantarim .
Stoarcem portocale pana obtinem cantitatea necesara (2-3 in functie de cat de zemoase sunt)
Punem intr-o craticioara zeama de portocala , dovleacul , zaharul si continutul plicului de Gelfix .
Amestecam si punem cratita la foc . Din momentul in care fierte il lasam 3 minute , amestecand continuu .
Punem dulceata in borcane curate si uscate , punem capacele si intoarcem borcanele pe capac .
Dupa ce s-a racit etichetam borcanele si le punem in camara .