Desi ploua de vreo 2 saptamani, ciresele a reusit sa se coaca. Ciresele bio, culese cu mainile astea doua ;), au ajuns sa fie "fierte" in suc propriu :D, apoi inchise ermetic in borcane, ca apoi sa fie savurate in zilele geroase de iarna.
Din nou am "inspectat" sau "tras cu ochiul" la retele de pe site, am ales de la cei mai buni si am purces la treaba;)
Ciresele au fost dezosate de catre " zmeii" mei. Le/am pus intr/un vas mare, am acoperit cu zahar si le/am lasat la somn, peste noapte la rece. A doua zi dis de dimineata, le/am pus la fiert, cca. 60 minute. Dupa primul clocot, am adaugat zeama de lamaie si am spumat de cate ori a fost nevoie. Dupa testul de inchegare, adica atunci cand picuri pe o farfurie zeama de dulceata, si nu se prelinge, dulceata e suficient de legata. Borcanele goale si sterilizate, asteptau cu nerabdare, sa fie umplute cu dulceata delicioasa. Dupa ce le/am etansat, le/am intors cu fundul in sus, le/am invelit in paturi si le/am lasat sa doarma pana a doua zi. Apoi le/am asezat cuminti, pe unul dintre rafturile camarii pana cand le va veni randul spre folosinta. Spor la treaba!:)