Dulceata de capsuni reteta

de Dya Daniela Andrei in Dulceata / Gem, 16 Iun 2011 | 3209 vizualizari

 

Dulceata de capsuni reteta In sfarsit am reusit sa pun in practica prima dulceata din acest sezon! Deja e in mare voga, insa va prezint si eu rezultatele mele :)

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • Am folosit:
  • 4 kg capsuni
  • 2 kg zahar
  • sucul de la o lamaie
  • 1 lime
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta:

Dulceata de capsuni reteta

Dupa ce am curatat si am spalat bine capsunile, le-am pus intr-un vas impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si cu sucul de lamaie. Le-am lasat apoi pentru cateva ore, acoperite, la rece. Sucul obtinut l-am amestecat cu restul de zahar si l-am pus la foc pana ce acesta s-a dizolvat complet. Am adaugat apoi capsunile si le-am lasat sa fiarba la foc potrivit,  fara a amesteca, pana cand compozitia s-a legat.

Pentru a ne da seama daca a fiert suficient, scoatem 2-3 linguri din dulceata si le lasam sa se raceasca bine.

Dulceata fierbinte, o punem in borcane sterilizate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de capsune