Dulceata de capsuni reteta

de lia maria in Dulceata / Gem, 10 Iun 2011 | 37531 vizualizari

 

Dulceata de capsuni reteta Culoare, gust, parfum, totul intr-un borcan si mai ales fara conservanti !

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 4 kg capsuni (spalate si curatate de codite)
  • 2 kg zahar
  • Zeama de la 1 lamaie mare
  • 12 borcane/ 375ml, sterilizate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta:

Dulceata de capsuni reteta

Capsunele curatate si spalate le lasam la scurs intr-o strecuratoare, apoi daca sunt mari le taiem dupa caz, in doua sau in patru. Le punem intr-o cratita incapatoare si bine spalata, smaltuita ori de inox/ tuci. Punem zaharul si zeama strecurata de lamaie peste ele si le lasam cam 1-2 ore, acoperite cu un capac, sa-si lase zeama. Apoi le punem la fiert, amestecand din cand in cand.

Cand incep sa dea in clocot, luam cu o spatula spuma care se formeaza la suprafata si amestecam usor, dar in continuu sa nu se prinda de fundul cratitei. Cam dupa 30 de minute de clocot, scoatem cu lingura pe o farfurie si imediat cum se raceste va ramane tare si legata, semn ca dulceata este gata si o putem lua de pe foc. In caz contrar, mai lasam la fiert cateva minute si repetam testul.

Intr-o tava (ex.de aragaz), punem putina apa (de un deget, asta ca sa nu crape borcanele de la dulceata fierbinte) asezam borcanele unul langa altul si ajutandu-ne de un polonic si o palnie, umplem borcanele, rand pe rand. Pe fiecare borcan punem o bucatica de celofan (nu este neaparat nevoie, dar eu asa obisnuesc, pentru o siguranta mai mare) si infiletam bine capacul. Imediat dupa aceasta operatiune, intoarcem borcanele cu capacul in jos, cam 15-20minute, pentru formarea pojghitei protective. Cand dulceata este rece, cosmetizam borcanele (le stergem pe exterior si decupam excesul de celofan), le etichetam si le depozitam in camara. 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

dantes 1

24.05.2016, 06:43

Buna!

tina58 1

24.05.2016, 08:39

Draga mea, asta nu este dulceata ci gem de capsuni. La dulceata se foloseste 1kg zahar la 1kg capsuni si se fierbe un sirop separat din zahar si putina apa iar dupa ce este legat se adauga capsunile intregi si se lasa sa fiarba pana se leaga din nou avand grija sa nu se zdrobeasca fructele. De fapt asta si este frumusetea dulcetei, sa fie fructul intreg in siropul limpede. Cum ti-am mai spus, ce ai facut tu este gem de capsuni pe care dealtfel si eu il fac de cateva zeci de ani la fel ca tine

Rahela Velicu 1

21.08.2021, 20:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata aromata de banane