Gem de prune si pere

de AlinaL in Dulceata / Gem, 8 Sep 2010 | 10583 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de prune
  • 1 kg pere
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune si pere:

Dupa ce am facut jeleul de prune dupa reteta Bitzei, mi-au rezultat niste "reziduri".Prunele rezultate le-am decojit (foarte usor am dat coaja la o parte), apoi  am curatat perele (tot de coji) si le-am pus in blender.

Am pus compozitia la fiert impreuna cu 1 kg de zahar. Se poate pune mai mult zahar, in functie de cat de coapte sunt fructele. Din cantitatea de 2 kg de prune si 1 kg de pere nu a iesit prea mult gem. Cantitatile se pot dubla.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune si pere" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Laly 1

09.09.2010, 00:52

Las si eu furculitele,dar da-mi si mie macar o feliuta de paine cu gem

AlinaL 1

09.09.2010, 18:19

Laly, dau si doua feliute de paine, dar unse cu gem in strat subtire. Glumesc, fetelor!

elena1988 1

02.02.2011, 15:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gem de prune rosii