Prima data am servit o astfel de dulceata la intalnirea de la Slanic, dar noi abia acum am ajuns sa o preparam.
Adica 75% eu si restul Merisor :)
Ne-a placut foarte mult si o mancam mai ales cu pizza, amestecata cu ketchup, dar si cu fripturi sau inclusa in sosuri.
Deci, ingredientele au fost cantarite dupa ce au fost curatate.
Ardeii capia si gogosarii se coc, se presara sare peste ei si se acopera cu folie.
Se lasa asa 10-15 minute, apoi se curata sub jet de apa rece.
Se curata foarte bine dupa ce au trecut prin acest proces.
Se toaca, apoi, in cuburi mici.
Pentru pregatirea ardeilor iuti ne inarmam cu multa rabdare.
Folosim neaparat manusi chirurgicale.
Taiem ardeii pe lung, indepartam semintele si cotoarele si apoi ii tocam mai marunt.
Ii trecem prin robot, urmarind sa ramana mai mari si sa nu se transforme in pasta.
De fapt am trecut cam 3/4 prin robot iar restul i-am taiat in cuburi ca si pe cei copti.
Punem otetul cu zaharul intr-un vas, pe foc si amestecam pana cand zaharul se topeste. Mai lasam siropul sa scada putin, apoi adaugam ardeii si fierbem dulceata pana devine consistenta.
Indepartam pe parcurs, spuma care se mai formeaza.
Sterilizam borcanele bine spalate si scurse, apoi punem dulceata fierbinte, infiletam capacele si le mai dam la cuptor pentru 5 minute cu focul aprins.
Le lasam, apoi, in cuptor pana se racesc definitiv.
Le etichetam si le trecem in camara.
Este o dulceata foarte buna, ne-a placut tare mult si am preparat-o de doua ori.