Dulceata bunicii (de prune cu nuci )

de amalia01 in Dulceata / Gem, 15 Sep 2017 | 3721 vizualizari

 

  A venit toamna! Și o dată cu ea grădinile s-au umplut de culoare. Un motiv în plus pentru ca noi să le adunăm în cămară.

   Astăzi vă propun o rețetă specială, venită tocmai din copilăria mea.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg prune
  • 1 kg de zahăr
  • 200 g miez de nucă
  • 1 lgt scorțișoară măcinată
  • Mai ai nevoie de borcane curate și o pătură
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata bunicii (de prune cu nuci ):

 

   Prunele le speli sub jet de apă rece, scoți sâmburii și le lași cu zahar de seara până dimineața.

   Dai fructele la cuptor și lași să fiarbă la foc mic 90 de minute.

   Adaugi miezul de nucă rupt bucățele și scortisoara si mai lași încă 30 de minute. Dulceața trebuie să se lege, sa nu curga.
   Torni dulceata in borcanele curate si uscate , dupa care strangi bine capacele si le dai la dunst uscat, intre paturi, pentru 24 de ore.
   Etichetezi borcanele si la asezi frumos in camara.

P.S. Sa nu uiti sa presari putina dragoste.

TIPS-URI

1

Prunele trebuie sa se desfaca usor de pe samburi. Eu am folosit soiul "prune bistrita". Daca iti place mai aromata, poti adauga in dulceata mai multa scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata bunicii (de prune cu nuci )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de patlagute verzi