Dulce "saracut"

de DIANA B in Dulciuri, 19 Ian 2011 | 6527 vizualizari

 

N-am prea stat pe-acasa zilele astea , sora mamei mele neavand ce face , a ales sa plece ... intr-o lume mai buna si revenind la cotidian , frigiderul cam gol , camara si ea cam tot asa .... ce sa fac ?!? trista fiind , mi-am reamintit de dulcele ,,saracut" pe care-l faceam cand n-aveam de nici unele si nici nu se gaseau de nici unele ............... asa au rezultat , friganelele

 

INGREDIENTE

  • 1 cana cu lapte
  • 3 oua
  • paine de-o zi
  • fructoza sau zahar
  •  un strop de esenta vanilie ( optional )
  • dulceata , miere ( ce va place )

          

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulce "saracut":

Se feliaza painea ( eu am folosit paine facuta de ,,INTELIGENTA ") , fiecare felie se inmoaie f bine in laptele indulcit si aromat  , se da prin oul batut spuma si se prajeste pana la o rumenire frumoasa pe ambele parti la foc domol , cate 2-3 minute ; se scot pe hartie absorbanta  .

Se servesc cat sunt calde dupa preferinta , cu dulceata , miere , sau doar pudrate cu zahar .

Deoarece nu s-au consumat toate , feliile fiind gigantice , am protejat FRIGANELELE cu folie alimentara si ptr a doua zi .

Simplu , ptr aduceri aminte si de timpuri cand voiai sa cumperi si nu aveai ce si ptr timpuri actuale cand , gasesti de toate , dar...

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulce "saracut"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

elena1988 1

27.02.2011, 21:49

imi plac eu le m-ai zic friganele

DIANA B 1

03.03.2011, 13:13

@elena1988 - si eu tot asa le numesc , dar le-am dat o denumire noua asaaaaaa , sa nu mai para banal

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 09:06

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Friganele