O nebunie de gusturi, extrem de delicios!
Ficateii se curata, se spala si se scurg bine. Se amesteca cu otetul balsamic si vinul, cimbru si foaia de dafin si se lasa sa se marineze jumatate de ora. Intre timp se curata ceapa si se taie rondele fine. Se pune o lingura de ulei la incins intr-o tigaie si se adauga ceapa, amestecand din cand in cand, ana se inmoaie si se rumeneste usor. Se scoate si se tine la cald.
Merele se curata de coaja, se taie in patru, se scot cotoarele si se taie apoi felii. Se topeste untul intr-o craticioara si se adauga merele, steluta de anason si zeama de lamaie. Se amesteca usor si se lasa pe foc 5 minute sa fiarba, pana merele se inmoaie usor. Se opreste apoi focul si se acopera craticioara.
Se scot ficateii din marinata, se usuca cu un servet de hartie. Se incing 2 linguri de ulei in tigaie, se adauga ficateii si se presara sare. Se rumenesc pe ambele parti, apoi se adauga ceapa si se amesteca bine 2 minute. Se rastoarna ficateii intr-un castron, se adauga merele, mararul tocat si se amesteca usor.
Marinata de la ficatei se rastoarna in tigaie si se da in clocot.
Se aseaza ficateii pe frunze de salata si se stropeste cu marinata calda. Am servit alaturi un piure pufos de cartofi. O minunatie!