reteta romaneasca
Ingrediente (pentru 2 droburi):
Rinichii si ficatul se spala si se pun la fiert.
Separat se fierbe si pulpa de porc, taiata cuburi.
Ceapa se curata de coaja, se spala, se toaca si se caleste in 3 linguri ulei.
Maruntaiele impreuna cu carnea se dau prin masina de tocat carne si apoi se amesteca cu patrunjelul tocat si cu cele 4 oua crude.
Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se omogenizeaza.
Compozitia se imparte in doua parti.
In fiecare tava, tapetata cu hartie de copt, se pune cate jumatate de compozitie, pe mijloc se pun felii de oua (sau jumatati de oua, dar atunci veti avea nevoie de circa 6 oua fierte), iar apoi se pune, in fiecare tava, restul de compozitie care acopera bucatile de oua.
Dintr-o lingura de faina si 3 de smantana se face un amestec cu care se unge fiecare drob.
Droburile se coc, in cuptorul preincalzit, la 160 de grade C, timp de 50-60 minute.