Drob de pui

de ilinca_rox in Aperitive / Garnituri, 1 Mai 2014 | 30249 vizualizari

 

Nu stiam ce noutati sa pregatesc anul acesta pentru masa de Paste. Intr-un final m-am gandit sa incerc o reteta noua de ceva gustos... am ales drobul de pui, umplut cu oua fierte, mai ales, pentru ca la masa aveam invitati care nu manaca preparate din miel. Reteta am gasit-o pe aici, pe la voi, dragi bucatarasi. Sper sa va placa si voua:)

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe mari de pui
  • 500 gr ficatei de pui
  • 2 legatura de ceapa verde
  • 2 legatura usturoi verde
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 5 oua fierte
  • 4 oua crude
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de pui:

Pregatire carne: Se decongeleaza, daca este cazul, se spala si se pun separat la fiert pulpele si ficateii. Se verifica cu o furculita daca sunt gata, apoi se scurg de apa si le tocam marunt.

Verdeata: Se spala si se curata legaturile de verdeata, ceapa si usturoiul apoi se toaca si acestea marunt.

Oalele: Punem la fiert cele 5 oua pentru 10 minute, le lasam la racit, apoi le curatam de coaja.

Toate ingredientele tocate le punem int-un bol mare, le amestecam cu oualele crude, peste care adaugam sare si piper dupa gust.

Tapetam o tava dreptunghiulara (de cozonac) cu hartie de cop, ungem cu putin ulei, adaugam jumatate din compozitia de carne peste care punem oualele fierte, apoi acoperim cu restul compozitie.

Intr-un cuptor preincalzit, se baga tava la copt pentru aproximativ 50 de minute la foc mediu.

Dupa ce s-a racit, drobul se scoate din forma si se taie felii.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

daca folositi carne de pasare de casa (tara) drobul va avea un gust si mai intens, mai bun;

2

in loc de pulpe de pui puteti folosi piept de pui, sau pipote si inimi;

3

oualele se lasa mai putin timp la fiert, decat de obicei, pentru ca apoi la cuptor ele se intaresc;

4

drobul se tine la cuptor atat timp cat este nevoie, pana se rumeneste deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Drob de pui