Drob de pui

de ionix in Aperitive / Garnituri, 7 Apr 2010 | 7840 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ficat de pui
  • 1 kg pipote si inimi
  • 100 g carne grasa
  • 6 legaturi de ceapa verde
  • 6 legaturi de usturoi verde
  • 2 cepe uscate
  • 8 oua
  • Sare, piper
  • 4 legaturi cu marar
  • 4 legaturi cu patrunjel
  • 2 linguri cu ulei
  • 4 linguri cu faina
  •  
  • 2 oua batute pentru uns droburile la final
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de pui:

 

Pipotele si inimile se spala bine, se curata de pielite si se pun la fiert cu putina sare. Se pun la fiert impreuna cu bucata de carne grasa.

Ficatul de pui il spalam in cateva ape reci si-l punem la fiert cu putina sare.

Dupa ce au fiert le scurgem si le dam la racit.

Intre timp tocam verdeturile toate, mai putin cepele uscate.

Cepele se toaca marunt si se calesc in uleiul incins, iar apoi se da la racit.

Pipotele, inimile, carnea grasa si ficatul se toaca cubulete cat mai marunt.

Organelle de pui se pot da si pe masina de tocat dar drobul iese mai necacios.

Ceapa calita se amesteca cu organele tocate si cu cele 8 oua batute bine cu un praf de sare.

Se adauga verdeturile toate tocate iar apoi sare si piper dupa gust.

Se amesteca bine si se imparte compozitia in 3 parti egale.

Mie mi-au iesit 3 droburi in forme de cozonac, tapetate cu hartie de copt.

Dupa caz, se pot umple cu oua fierte tari.

Droburile se ung cu ou si apoi le presaram cu faina.

Se lasa la cuptor la foc mediu pana cand incep a se rumeni. Eu le-am lasat circa 45 de min.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

pentru a pune ouale fiert in drob faceti un sant in drob dar care sa aibe o baza si capac din compozitia drobului, astfel oul nu se intareste deloc....

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rocsi 1

08.04.2010, 10:51

bravo...ti-a iesit super

ela 1

08.04.2010, 13:08

si eu pregatisem tot ce trebuie sa fac de pasti,dar nu am mai avut timp

ionix 1

08.04.2010, 15:52

mersic fetelor... mie nu-mi place carnea de miel si de aia fac de pui @Ela, dar ce-ai patit?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv drob de pui in aluat de foietaj