Pipotele si inimile se spala bine, se curata de pielite si se pun la fiert cu putina sare. Se pun la fiert impreuna cu bucata de carne grasa.
Ficatul de pui il spalam in cateva ape reci si-l punem la fiert cu putina sare.
Dupa ce au fiert le scurgem si le dam la racit.
Intre timp tocam verdeturile toate, mai putin cepele uscate.
Cepele se toaca marunt si se calesc in uleiul incins, iar apoi se da la racit.
Pipotele, inimile, carnea grasa si ficatul se toaca cubulete cat mai marunt.
Organelle de pui se pot da si pe masina de tocat dar drobul iese mai necacios.
Ceapa calita se amesteca cu organele tocate si cu cele 8 oua batute bine cu un praf de sare.
Se adauga verdeturile toate tocate iar apoi sare si piper dupa gust.
Se amesteca bine si se imparte compozitia in 3 parti egale.
Mie mi-au iesit 3 droburi in forme de cozonac, tapetate cu hartie de copt.
Dupa caz, se pot umple cu oua fierte tari.
Droburile se ung cu ou si apoi le presaram cu faina.
Se lasa la cuptor la foc mediu pana cand incep a se rumeni. Eu le-am lasat circa 45 de min.
Pofta buna!
1
pentru a pune ouale fiert in drob faceti un sant in drob dar care sa aibe o baza si capac din compozitia drobului, astfel oul nu se intareste deloc....