Bunicile pregatesc an de an de Pasti reteta de drob de miel ...
Si anul acesta, reteta de drob de miel preparata de bunici de Pasti a fost delicioasa. Urmareste mai jos modul de pregatire al drobului de miel:
Se spala maruntaiele, se fierb in apa cu sare si condimentele speciale, se scurg, se lasa sa se raceasca si se dau impreuna cu ceapa veche (taiata marunt si calita) prin masina de tocat.
Verdeata se toaca marunt si se pune peste carnea tocata. Se bat cele 3 oua si se adauga la compozitie. Se amesteca totul.
Se pregateste o tava de cozonac astfel: se unge tava, se pune prapurul (care a fost tinut 2-3 ore in apa cu otet) si se pune in ea jumatate de compozitie. Se aseaza apoi 3-4 oua fierte tari si se pune si cealalta parte din compozitie. Se acopera apoi cu prapurul si se unge cu ou.
Se da la cuptor cam 45 de minute la foc potrivit.
BONUS:
Clatite cu drob
Compozitia de drob poate fi pusa intre clatite si iese un aperitiv delicios.