Pentru ca am avut in gradina dovlecei de care am cam uitat, am indepartat miezul cu seminte si-am bagat restul la congelator, taiat rondele mari.
Zilele astea am facut o bunatate de dovlecei umpluti cu carne .
Pregatim compozitia pentru umplutura : Tocam ceapa si morcovul si le calim in 2 linguri cu ulei. Adaugam 150 ml suc de rosii, orezul , carnea tocata si amestecam . Cand se absoarbe tot lichidul de catre orez, oprim focul. Adaugam sare, piper, cimbru si omogenizam.
Intr-o tava unsa cu ulei asezam cilindrele de dovlecei pe verticala. Umplem cu compozitia de carne fiecare cilindru, iar drept capac folosim felii de rosii. In tava turnam restul de suc de rosii si completam cu apa pana ce mai avem 1-2 cm din dovlecei afara. Presaram in ploaie sare si cimbru.
Dam la cuptor pentru cca o ora, pana ce totul este bine fiert . Asezonam cu marar verde, tocat.
Pofta mare!