toamna se aduna recolta iar un preparat de sezon nu strica niciodata
Se pune ulei la incins intr-o tigaie
Se taie ceapa marunt si se pune la calit in uleiul incins dupa care se adauga cele 2 feluri de ardei. Dupa ce acestea s-au inmuiat putin se adauga morcovul razalit si ciupercile taiate feliute micute si carnita afumata taiata si ea cubulete .Tot aici se adauga si condimentele sare, piper, vegeta si menta.
Dovleceii se taie in 2 jumatati egale . Cu ajutorul unei lingurite ii vom scobi in mijloc . Ii ungem cu putin ulei si presaram peste ei putina sare .
Cu o lingura luam continutul din tigaie avand grija sa scurgem de marginea tigaii legumele de zeama lasata de acestea in timpul calirii .Si umplem dovleceii
Ii asezam in tava pe hartie de copt deoarece vor lasa apa si se pot lipi de tava
Ii dam la foc iute cam 25-30 de minute
Cand sunt aproape gata presaram pe deasupra cascavalul si cateva frunze de patrunjel
1
zeama lasata de legume in timpul calirii se poate turna peste niste cartofi naturi si se pot servi ca garnitura langa dovlecel