Dovlecei umpluti cu carne

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri cu carne, 6 Iul 2011 | 4431 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • dovlecei (de la care folosim partea rotunda)
  • 1/2 kg carne tocata (de porc sau de vita)
  • 1 cescuta cu orez,
  • 2 oua,
  • 100 ml ulei,
  • rosii pentru "capacele"
  • 250 g ceapa,
  • pasta de tomate
  •  1/2l bors de putina,
  • condimente: sare, piper, dupa gust,
  • patrunjel si marar tocate marunt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu carne:

Curatam dovleceii de seminte si ii razuim astfel incat sa ramana o grosime potrivita, asta doar dupa ce i-am spalat in prealabil.

Ceapa tocata marunt o calim in putin ulei, si, cand devine translucida, adaugam sosul de tomate/bulionul si  orezul (ales in prealabil). Dupa ce s-a racit se adauga carnea tocata, ouale, verdeata si condimentele. Omogenizam compozitia, umplem dovleceii si le punem felii de rosii pe post de capacel. Ii asezam intr-o craticioara in care se adauga borsul acru (impreuna cu o cana-doua de apa) si ii fierbem pentru aproximativ o ora jumate.

Ii servim cu smantana si mult ardei iute!!!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de pui cu legume, soldatei de orez si pastarnac