Dovlecei umpluti

de madi_marin in Mancaruri cu carne, 7 Feb 2010 | 9871 vizualizari

 

I-am facut pofta mamei cu ardeii umpluti pe care i-am pregatit zilele trecute, asa ca am prestat si pentru ea o oala in care am strecurat si cativa dovlecei....

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei mititei
  • 350 g carne tocata
  • 2 linguri cu orez
  • 1 ceapa
  • 2 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • verdeata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Dovleceii se spala si se taie in jumatate. Eu i+am curatat ,,zebra,, cu dispozitivul de curatat legume ( ,,zebra,, adica o fasie curatata una nu). Se scobesc cu grija de miez cu o lingurita. Se lasa la scurs.

Se prepara umplutura : ceapa se toaca marunt . Se adauga peste carne impreuna cu orezul, sarea si piperul.

Se umplu dovleceii si se pun in cratita cu apa cat sa ii acopera. Se dau la cuptor la foc mic si se mai pune apa din cand in cand. Aproape de sfarsit se pune pasta de tomate. La servire se presara cu verdeata tocata. Se pot manca cu smantana sau iaurt.

TIPS-URI

1

Miezul dovleceilor se poate pune in umplutura de carne ( bine zdrobit cu furculita).

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

crisad 1

08.02.2010, 20:17

cat e dovlecelu cat e dovlecelu?

madi_marin 1

08.02.2010, 20:44

cam cat e halatu.....!

Anamaria7 1

08.02.2010, 21:27

oaai, asta e ceva nou n-am mai mancat niciodata dovlecelul umplut trebuie sa incerc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in vas roman