Dovlecei sotati, cu ton, sos de rosii si ricotta

de Catalina L in Mancaruri de legume, 24 Sep 2018 | 2648 vizualizari

 

O mancare lejera, rapida de seara, sau un antreu sau puteti face tartine bruschetta pentru apéro.
Puteti inlocui branza ricotta sarata cu telemea de oaie.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/09/dovlecei-sotati-cu-ton-sos-de-rosii-si.html

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel frumos
  • 1 conserva de ton natur -160 g
  • 200 g de sos de rosii de casa
  • 40 g de ricotta sarata (telemea de oaie)
  • 1 ceapa salota
  • 2 catei de usturoi mici sau unul mare
  • 1/2 lingurita de paprika afumata
  • 4 felii de rosii uscate
  • 2 linguri de ulei
  • sare, piper
  • 8 masline negre
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei sotati, cu ton, sos de rosii si ricotta:

Curatati usturoiul si ceapa salota si tocati-le marunt.

Spalati si curatati dovlecelul, taiati-l in 2.

Se taie în tagliatelle subțiri, cu ajutorul unui cuțit de curățat. Partea centrala ramasa am taiat-o bucatele. Sarati.

Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti pudra de paprika.

Adaugati usturoiul, ceapa si rosiile uscate taiate bucatele. Rumeniti la foc mediu.

Puneti dovlecelul taiat si reveniti 5 minute. Puneti tonul scurs si adaugati piper (atentie la sare, branza este sarata).

Turnati sosul de rosii de casa -reteta aici , adaugati 50 ml de apa, puneti maslinele, amestecati si gatiti la foc mediu cateva minute.

Cand apa a scazut, luati de pe foc si puneti deasupra 2/3 din branza rasa. Amestecati.

Este gata ! Serviti cald si decorati cu restul de branza rasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei sotati, cu ton, sos de rosii si ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de dovlecei, cu mamaliguta