O mancare lejera, rapida de seara, sau un antreu sau puteti face tartine bruschetta pentru apéro.
Puteti inlocui branza ricotta sarata cu telemea de oaie.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/09/dovlecei-sotati-cu-ton-sos-de-rosii-si.html
Curatati usturoiul si ceapa salota si tocati-le marunt.
Spalati si curatati dovlecelul, taiati-l in 2.
Se taie în tagliatelle subțiri, cu ajutorul unui cuțit de curățat. Partea centrala ramasa am taiat-o bucatele. Sarati.
Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti pudra de paprika.
Adaugati usturoiul, ceapa si rosiile uscate taiate bucatele. Rumeniti la foc mediu.
Puneti dovlecelul taiat si reveniti 5 minute. Puneti tonul scurs si adaugati piper (atentie la sare, branza este sarata).
Turnati sosul de rosii de casa -reteta aici , adaugati 50 ml de apa, puneti maslinele, amestecati si gatiti la foc mediu cateva minute.
Cand apa a scazut, luati de pe foc si puneti deasupra 2/3 din branza rasa. Amestecati.
Este gata ! Serviti cald si decorati cu restul de branza rasa.