Dovlecei pane la cuptor

de Dana Cristea - pusikmea in Aperitive / Garnituri, 3 Iul 2011 | 32635 vizualizari

 

de cum i-am vazut la rocsi am zis ca trebuie sa-i fac, mai ales ca aveam dovlecei in frigider si nu sunt prajiti, nu au iesit asa frumosi ca ai ei, insa sunt tare buni pe cuvant de onoare :D :)))rocsi ms de reteta :*

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • boia dulce de ardei
  • marar proaspat
  • faina
  • 1/2 cana apa minerala
  • 3 linguri de ulei
  • cascaval ras de pus deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei pane la cuptor:

Curatam si spalam dovleceii, ii taiem rondele, dupa care punem sare peste ei si ii lasam intr-un castron ca sa iasa apa din ei.

Intre timp pregatim coca prin care vor fi dati dovleceii.
Batem ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi apa minerala, va creste considerabil volumul, punem uleiul, piperul si boiaiua si omogenizam, adaugam faina putin cate putin pana ajungem la consitenta alutului de clatite, iar la sfarsit punem si mararul tocat fin.

Dam dovleceii prin aceasta compozitie si ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptrul preincalzit aproximativ o ora, pana cand incepe sa se rumeneasca deasupra si sa capete o culoare aurie.

Inainte de ai scoate din cuptor punem cascaval ras deasupra si mai lasam 5 minute.

Se servesc atat calzi, cat si reci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mamaieelena 1

04.07.2011, 07:02

ionela2682 1

04.07.2011, 20:34

ank93 1

05.07.2011, 23:55

trebuie sa incerc reteta asta, ca pe cei prajiti ii ocolesc

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada din dovlecei umpluta cu crema de branza