Dovlecei pane cu mujdei de usturoi

de Irina in Mancaruri de post, 8 Iul 2011 | 28041 vizualizari

 

Una din mancarurile de vara cele mai simple si gustoase, zic eu.

 

INGREDIENTE

  • un dovlecel
  • 4-5 linguri de faina alba
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • ulei de masline pentru prajit
  • usturoi cat poftiti
  • marar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei pane cu mujdei de usturoi:

Spalam bine dovlecelul si il curatam de coaja. Il taiem rondele, nu foarte subtiri, pentru a nu se inmuia prea tare (asta pentru ca mie imi place usor crocant). 

Condimentam, dam prin faina fiecare feliuta si apoi prin oul batut in prealabil. 

Punem ulei intr-o tigaie si cand s-a incins adaugam rondelele. Le lasam sa se patrunda cate putin pe fiecare parte, pana devin aurii. Asezam rondelele intai pe un servet sau prosop de hartie pentru a absorbi uleiul in exces, dupa care le punem intr-un castron. 

Pregatim mujdeiul, presaram putin marar tocat si il turnam peste dovlecei.

Simt cum imi ploua in gura...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane cu mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor