Dovlecei la cuptor

de trifadalia in Porc, 15 Feb 2018 | 3287 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei mai marisori
  • 200 gr de carne tocata de porc
  • 1 lingura de orez ( 20 gr)
  • sare
  • piper
  • 150 gr de smantana
  • 1 lingurita cu varf de faina
  • 1 ceapa mijlocie
  • untdelemn
  • boia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei la cuptor:

Se rade ceapa si se adauga peste carnea tocata. Se pune si orezul impreuna cu condimentele ( sare, piper, boia) si se amesteca. 

Separat se iau dovleceii, se curata de coaja, se iaie in jumatate pe grosime, nu pe lungine si se scobeste miezul cu o lingura. Jumatatile obtinute de dovlecel se prajesc in untdelemn. Se lasa la racit, iar cu compozitia de carne tocata se umplu dovleceii. Se asaza unul langa altul in cratita si se toarna smantana dizolvata cu apa cat sa ii cuprinda. Se introduc in cuptor pentru 30-40 de minute la foc potrivit ( 150 de grade C). Cand carnea este fiarta, dovleceii se scot pe o farfurie si se dreg cu apa si faina sosul. Se pun dovleceii in sosul format.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti