Multumesc, Medi' , a fost excelenta! http://www.bucataras.ro/retete/6925/dovlecei-gratinati.html
Dovleceii se spala si se taie pe lungime, apoi se scobesc. Se pun intr-un vas cu apa si putina sare si se dau in cateva clocote apoi se scot si se lasa la scurs. Cand s-au scurs, se aseaza in tava termorezistenta, cu scobitura in sus.
Ceapa taiata marunt, continutul dovleceilor taiat cubulete mici si ardeiul taiat bucati se calesc in tava cu gril, fara ulei .Se adauga kaizerul taiat cubulete si patrunjelul taiat marunt si se amesteca bine. Cu aceasta compozitie ( in care se adauga si putina sare ) se umple fiecare jumatate de dovlecel pe care l-am stropit in prealabil cu putin ulei de masline. Se dau la cuptor pana devin putin aurii. Se bat ouale bine si se amesteca cu cascavalul dat prin razatoare si se toarna peste dovlecei, lasand inca 10 minute la foc potrivit.
Pot fi serviti calzi sau reci, ca atare sau cu lamaie stoarsa deasupra.