Dovleac si cartof picant, la cuptor

de Brindusa in Mancaruri de legume, 11 Ian 2012 | 7362 vizualizari

 

Combinatia de dovleac si picanterii am descoperit-o de curand. Pana acum credeam ca dovleacul e bun doar in deserturi. Ce mult greseam! Dulceata dovleacului glazurat la cuptor amestecata cu ierburile de Provence m-a cucerit pentru totdeauna. Va invit s-o incercati.

 

INGREDIENTE

  • 6-8 cartofi, curatati de coja si taiati pe lung
  • 400 g dovleac, curatat de coaja si taiat felii nu foarte groase
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita de sare
  • 2 lingurite herbes de Provence
  • 1/2 lingurita piper praf
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac si cartof picant, la cuptor:

Incalzeste cuptorul la 200 C (tare)

Se pun feliile de dovleac si cartof intr-o tava mare, presara-le cu sare, piper, herbes de Provence si ulei. Cu mainile freaca bine toate feliile de legume, ca sa fie acoperite bine de toate condimentele.

Pune tava in cuptor prntru 20 de minute, sau pana ce legumele sunt facute si aurii

Dovleacul si cartoful picant se pot folosi ca o garnitura la friptura, dar mie imi plac fara alta adaugire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac si cartof picant, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tartă cu roşii, dovlecei şi caşcaval