Platica prajita cu sos de usturoi si mamaliguta

de Corinuta in Peste, 29 Aug 2010 | 15282 vizualizari

 

Aceasta mancare a fost facuta de Cristi, deci n-am nici un merit decat ca....... am pozat.....a, da, si am facut sosul:)

 

INGREDIENTE

  • 4-5 bucati de platica
  • 2-3 linguri de faina
  • 4 linguri de ulei
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 5 linguri de smantana
  • 300 g faina de malai
  • sare, piper macinat
  • cateva felii de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platica prajita cu sos de usturoi si mamaliguta:

Se curata pestele si se spala, se cresteaza pe ambele parti cu un cutit ascutit, apoi se condimenteaza cu sare si piper. 

Se curata usturoiul si se piseaza, se amesteca bine cu un praf de sare si uleiul de masline pana devine o pasta, apoi se adauga smantana. Se da la frigider.

Se pun la fiert 1 litru de apa cu sare, iar cand fierbe se adauga faina de malai in ploaie invartind cu telul. Se fierbe cca. 5 minute, apoi se ia de pe foc.

Se pune uleiul la incins in tigaie. Intr-o farfurie se pune faina. Se da pestele prin faina, apoi se prajeste pe ambele parti pana e rumenit. Se scoate pe un servet de hartie.

Se orneaza cu felii de lamaie si se serveste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Platica prajita cu sos de usturoi si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Crap prajit