Dorayaki - Clatite japoneze

de simsim82 in Dulciuri, 4 Mar 2014 | 16794 vizualizari

 

Am "facut cunostinta" cu minunatiile astea dulci datorita copiilor mei, carora le place un desen animat numit Doraemon. Astfel, curioasa de felul meu, am cautat reteta si iata ce a iesit!

 

INGREDIENTE

  • 80 g faina
  • 2 oua
  • 1 lingura miere
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 50 g zahar
  • 1-2 linguri apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorayaki - Clatite japoneze:

 Bateti ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Se adauga faina, se amesteca bine (sa nu ramana cocoloase), apoi se adauga mierea si amestecati pana se omogenizeaza compozitia.
La final se adauga praful de copt dizolvat in apa.
Se acopera vasul in care este compozitia si se da la frigider 1 ora.
Incingeti o tigaie antiaderenta si turnati jumatate de polonic cu compozitie in centrul tigaii. Nu intindeti clatita cu nimic, lasati aluatul sa se intinda singur.
Cand incep sa apara primele basicute pe clatita se intoarce pe partea cealalta.
Clatita trebuie sa aiba ambele parti maronii si netede.

TIPS-URI

1

Japonezii le umplu cu Anko (pasta de fasole Azuki), dar noi am preferat clasicul gem de prune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorayaki - Clatite japoneze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

tiby 1

05.03.2014, 09:00

MIUTA 1

05.03.2014, 12:34

Valclaudia 1

28.08.2014, 06:38

la multi ani! le voi incerca si eu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca Montignace