Dorada la cuptor cu rosii si lamaie

de Bya Ralu in Peste, 6 Aug 2013 | 6072 vizualizari

 

by miha ,o reteta tare buna http://www.bucataras.ro/retete/dorada-la-cuptor-cu-rosii-si-lamaie-37203.html

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de peste dorada eviscerat
  • 1 lamaie
  • 1 cutie de rosii cubulete
  • 1 rosie mica
  • 4-5 frunze busuioc
  • 50 ml vin alb
  • 1 ceapa alba
  • 2 catei de usturoi
  • sare/piper/ghimbir
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada la cuptor cu rosii si lamaie:

Pestele se condimenteaza pe ambele parti cat si inauntru.

Ceapa se taie feliute subtiri si se pune la calit in ulei de masline,cand incepe sa se inmoie putin se adauga cutia de rosii cuburi.,

Se lasa cateva minute dupa care se toarna intr-o tava toata compozitia.

Pestele se pune deasupra,se orneaza cu feliute de lamaie si rosii si feliute de usturoi.

Deasupra punem frunze de busuioc,felii de rosii si lamaie.Se stropeste cu ulei de masline

Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 20 minute.

Se scoate folia si se stropeste cu vin alb si se mai lasa 10 minute la cuptor.

TIPS-URI

1

Se serveste cu mamaliguta sau cartofi natur

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada la cuptor cu rosii si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
File de peste la cuptor