Donuts

de yammy in Prajituri, 14 Mai 2009 | 5392 vizualizari

 

Cand ma uit la fime in care apar deja clasicii politisti cu burtoiu mare si mustata tipic americana si i vad cu cate-o gogoasa mareee si plinna de ciocolata....mi se face o pofta de lesin:) Intre timp am gasit solutia si cand ma uit la film am neaparat un lighenus cu Donuts in brate:D Da imi pun numa cateva ca nu vreau sa am burtoi ca nea' politistu:))

 

INGREDIENTE

  • Pt maia:   
  • * 80 gr faina   
  • * 25 gr drojdie   
  • * 50 gr apa
  • Pt aluat:   
  • *360 gr faina   
  • *70 gr zahar   
  • * un vf sare   
  • * 1 plic zahar vaniliat   
  • * coaja lamaie/portocala   
  • * 80 gr unt (la temp camerei)   
  • * 2 oua  
  • * 2 galbenusuri
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Donuts:

-Dizolvam drojdia in apa si amestecam cu faina pana obtinem o biluta pe care o crestam cu cutitul in forma de cruce
-O cufundam intr-un vas cu apa calduta si asteptam cam 15 min pana se umfla si se ridica
-punem intr-un vas faina, facem la mijloc o gaura in care punem zaharul, zaharul vaniliat, oole, galbenusurile, sarea, untul taiat bucatzele si framantam pana obtinem un aluat elastic;
-scurgem bilutza de maia de apa si o adaugam la aluat
-framantam pana ce s-a inglobat maiaua in aluat (daca mai trebuie mai adaugam umpic de faina)
-il lasam sa creasca in jur de 1 ora
-intindem aluatul si taiem cerculetze, iar in mijloc facem gaurele cu o forma mai mica;)
-lasam sa mai creasca 25 min
-si prajim in ulei
-le scoatem pe hartie absorbanta
-se tavalesc prin zahar pudra sau se orneaza cu glazura

Daca ti-a placut reteta noastra "Donuts" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (1)

marablues3 1

29.04.2013, 11:28

Mi-a atras atentia felul in care se face maiaua si m-am hotarat sa incerc sa le fac. De la inceput mi-am dat seama dupa textura aluatului , foarte fin si pufos, ca sunt pe drumul cel bun. Si rezultatul a fost.... niste gogosele super pufose si super delicioase . Multumesc pt reteta. Eu am facut si niste berline ,adica donuts fara gaura care se umplu cu crema sau nutella.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Donuts