Donuts

de yammy in Prajituri, 14 Mai 2009 | 5674 vizualizari

 

Cand ma uit la fime in care apar deja clasicii politisti cu burtoiu mare si mustata tipic americana si i vad cu cate-o gogoasa mareee si plinna de ciocolata....mi se face o pofta de lesin:) Intre timp am gasit solutia si cand ma uit la film am neaparat un lighenus cu Donuts in brate:D Da imi pun numa cateva ca nu vreau sa am burtoi ca nea' politistu:))

 

INGREDIENTE

  • Pt maia:   
  • * 80 gr faina   
  • * 25 gr drojdie   
  • * 50 gr apa
  • Pt aluat:   
  • *360 gr faina   
  • *70 gr zahar   
  • * un vf sare   
  • * 1 plic zahar vaniliat   
  • * coaja lamaie/portocala   
  • * 80 gr unt (la temp camerei)   
  • * 2 oua  
  • * 2 galbenusuri
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Donuts:

-Dizolvam drojdia in apa si amestecam cu faina pana obtinem o biluta pe care o crestam cu cutitul in forma de cruce
-O cufundam intr-un vas cu apa calduta si asteptam cam 15 min pana se umfla si se ridica
-punem intr-un vas faina, facem la mijloc o gaura in care punem zaharul, zaharul vaniliat, oole, galbenusurile, sarea, untul taiat bucatzele si framantam pana obtinem un aluat elastic;
-scurgem bilutza de maia de apa si o adaugam la aluat
-framantam pana ce s-a inglobat maiaua in aluat (daca mai trebuie mai adaugam umpic de faina)
-il lasam sa creasca in jur de 1 ora
-intindem aluatul si taiem cerculetze, iar in mijloc facem gaurele cu o forma mai mica;)
-lasam sa mai creasca 25 min
-si prajim in ulei
-le scoatem pe hartie absorbanta
-se tavalesc prin zahar pudra sau se orneaza cu glazura

Daca ti-a placut reteta noastra "Donuts" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (1)

marablues3 1

29.04.2013, 11:28

Mi-a atras atentia felul in care se face maiaua si m-am hotarat sa incerc sa le fac. De la inceput mi-am dat seama dupa textura aluatului , foarte fin si pufos, ca sunt pe drumul cel bun. Si rezultatul a fost.... niste gogosele super pufose si super delicioase . Multumesc pt reteta. Eu am facut si niste berline ,adica donuts fara gaura care se umplu cu crema sau nutella.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Donuts